Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили ЗСУ зафіксували виліт у Росії семи бомбардувальників Ту-95МС



За повідомленням, орієнтовний час виходу на пускові рубежі – 03:40.
За повідомленням, орієнтовний час виходу на пускові рубежі – 03:40.

Повітряні сили ЗСУ зафіксували виліт у Росії близько 7 бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому Оленья (Мурманська область).

За повідомленням, орієнтовний час виходу на пускові рубежі – 03:40.

Про зміну обстановки ЗСУ обіцяють повідомити додатково.

Раніше українські військові попереджали про рух кількох груп безпілотників у кількох областях.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) 4 квітня припустили, що російські війська, можливо, збільшують загальний темп своїх наступальних операцій в Україні. В ISW зауважують, що інтенсифікація російських механізованих наступальних операцій відбувається, як правило, одночасно з посиленням ударів по українських енергетичних об'єктах.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Росія в березні здійснила низку ракетних атак по Україні, в тому числі, 22 березня – найбільш масштабну атаку на українську енергетику за останній час.

За даними моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, у березні 2024 року в Україні було вбито або поранено щонайменше 604 цивільні особи, що на 20 відсотків більше, ніж у лютому.

В ООН підтвердили, що внаслідок дворічного повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули 10 810 людей, ще 20 556 поранені. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум

XS
SM
MD
LG