Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронці затримали осіб, які переправляли нелегалів до ЄС – прокуратура


Нелегалів переправляли до країн ЄС
Нелегалів переправляли до країн ЄС

Прокуратура Київської області, співробітники СБУ та поліції затримали трьох осіб, які незаконно переправляли нелегальних мігрантів через державний кордон до країн Європейського союзу. Про це 7 листопада повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

«Будучи громадянами України та вихідцями з Ісламської Республіки Пакистан, вони підшукували незаконних мігрантів, яких за грошову винагороду в сумі 3500 доларів незаконно переправляли через державний кордон України до країн Європейського Союзу", – ідеться у повідомленні.

Як виявило слідство, нелегалів, які прибули до Росії під егідою Євро-2018, надалі переправили в Україну поза митними пунктами в Луганській області й «утримували на території міста Києва у приміщеннях, не придатних для проживання».

Україна зміцнює кордон
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:25:19 0:00

Зловмисникам допомагали жителі західних областей України, зазначив речник ГПУ.

«Учасників злочинного угруповання затримали на території Закарпатської, Чернівецької областей та міста Києва», – розповів Лисенко.

Затриманим повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 9 років.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт - у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

XS
SM
MD
LG