Доступність посилання

ТОП новини

З «Борисполя» госпіталізували громадянку Китаю з підозрою на коронавірус


В аеропорту «Бориспіль» у китаянки виявили симптоми, які можуть свідчити про зараження коронавірусом. Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на завідувачку 1-им інфекційним відділенням Олександрійської клінічної лікарні Києва Тетяна Гайнутдінова.

«Пілот літака повідомив, що на борту громадянці Китаю стало погано. Цю інформацію передали далі», – розповіла Гайнутдінова.

Звідки саме прилетіла жінка, не уточнюється.

В Україні, за даними МОЗ, наразі підтверджений один випадок коронавірусу. Його виявили у Чернівцях.

У Києві з 12 березня влада «обмежує освітній процес» у навчальних закладах і проведення масових заходів у місті.

11 березня уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

За даними Центру системних досліджень при Університеті Джона Гопкінса, станом на 11 березня у світі зафіксовано понад 121,545 тисячі випадків зараження коронавірусом. 4373 осіб померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Вилікувалися – 66236 людей.

XS
SM
MD
LG