Доступність посилання

ТОП новини

У «Борисполі» затримали підозрювану у «газовій справі» Онищенка – САП


За інформацією ЗМІ, йдеться про мати Олександра Онищенка, проте правоохоронці імені затриманої не називають
За інформацією ЗМІ, йдеться про мати Олександра Онищенка, проте правоохоронці імені затриманої не називають

Спеціалізована антикорупційна прокураутра повідомляє про затримання жінки, яку підозрюють у причетності до так званої «газової справи». Як заявляють у САП, підозрювану затримали в аеропорту «Бориспіль» 25 липня.

«Затримано ймовірну учасницю злочинної організації з розкрадання природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування», яка переховувалася від слідства та була оголошена у розшук з серпня 2016 року», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Як уточнюють у відомстві, затриману підозрюють у створенні злочинної організації, привласненні майна, фіктивному підприємництві та відмиванні грошей.

Правоохоронці не називають імені затриманої. Видання «Українська правда» з посиланням на свої джерела наводить інформацію, що це – мати фігуранта «газової справи» Олександра Онищенка Інеса Кадирова.

«Наразі детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП подано клопотання до суду про застосування відносно підозрюваної запобіжного заходу», – йдеться в заяві САП.

За версією слідства, Олександр Онищенко причетний до розкрадання понад 1,6 мільярда гривень з 2013 по 2016 рік. Збитки підприємству «Укргазвидобування» оцінюються в більш ніж 740 мільйонів.

У лютому цьому року у САП повідомили, що направили до суду обвинувальний акт у так званій «газовій справі» стосовно народного депутата та фінансового директора.

У розшуку в Україні Онищенко перебуває з 2016 року. Того ж року Верховна Рада позбавила народного депутата імунітету.

Сам Онищенко каже, що перебуває в Іспанії і всі звинувачення на свою адресу відкидає.

XS
SM
MD
LG