Доступність посилання

ТОП новини

У Боснії та Герцеговині відбуваються відкладені через бюджетну кризу місцеві вибори


Люди в черзі для голосування на місцевих виборах, Сребрениця, Боснія та Герцеговина, 15 листопада 2020 року
Люди в черзі для голосування на місцевих виборах, Сребрениця, Боснія та Герцеговина, 15 листопада 2020 року

У Боснії та Герцеговині 15 листопада о 7:00 за місцевим часом відкрилися дільниці на місцевих виборах, які були відкладені через бюджетну кризу в країні. Голосування триватиме до 19:00, попередні результати очікуються вже до півночі.

Близько 3,4 мільйона боснійців мають право голосу на виборах міських та муніципальних рад та мерів у двох автономних регіонах країни – Боснійсько-хорватській федерації та Республіці Сербській, а також у нейтральному районі Брско.

Спочатку вибори були заплановані на 4 жовтня. Але затримка уряду з ухваленням бюджету країни, включно з фінансуванням виборів, призвела до перенесення.

Етнічно розділене південне місто Мостар проведе вибори окремо 20 грудня.

Ці вибори стануть першими в Мостарі за останні 12 років і відбудуться після того, як основні боснійські та хорватські партії Боснії та Герцеговини в червні досягли домовленостей про новий статут міста.

Мостар не проводив муніципальних виборів з 2008 року через те, що влада не виконала рішення Конституційного суду Боснії у 2010 році. Тоді суж встановив, що міська структура розподілу влади є неконституційною та потребує реформ.

XS
SM
MD
LG