Доступність посилання

ТОП новини

ООС: бойовики обстріляли школу в Мар’їнці


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 10 березня 2020 року. Інфографіка Міністерства оборони України
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 10 березня 2020 року. Інфографіка Міністерства оборони України

Підтримувані Росією бойовики обстріляли загальноосвітню школу №2 у Мар’їнці на Донеччині, повідомляє пресцентр операції Об’єднаних сил.

Загиблих і поранених немає, йдеться в повідомленні.

«Представники збройних формувань Російської федерації, нехтуючи прийнятими в цивілізованому світі нормами гуманітарного права, обстріляли зі стрілецької зброї та автоматичних гранатометів житлові квартали на околицях населеного пункту Мар’їнка… У районі обстрілу була зазначена школа. У смертельній небезпеці опинилися учні, які залишилися на сьомий урок і діти молодших класів, які залишилися у групі продовженого дня. Персонал навчального закладу оперативно евакуював юних мешканців Донбасу до бомбосховища цієї ж школи», – повідомили в пресцентрі ООС.

Коли саме стався обстріл, не повідомляють.

Раніше в штабі ООС повідомляли, що внаслідок обстрілів на Донбасі 10 березня загинули троє українських військових, дев’ятеро поранені і травмовані.

Росіян на Донбасі стало більше
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:10 0:00

Підтримувані Росією угруповання «ДНР» і «ЛНР» звинувачували українських військових в обстрілах.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG