Доступність посилання

ТОП новини

У суді щодо МН17 оголосили перерву до 23 березня


9 березня почався перший судовий процес над першими чотирма обвинуваченими в збитті літака рейсу MH17
9 березня почався перший судовий процес над першими чотирма обвинуваченими в збитті літака рейсу MH17

Головуючий у процесі у справі про катастрофу літака рейсу МН17 Малазійських авіаліній у небі над Донбасом оголосив перерву в засіданні 10:00 23 березня, повідомляє агенція «Інтерфакс-Україна».

Згідно з повідомленням, перерву оголосили після того, як від захисту одного з чотирьох обвинувачених та адвокатів рідних жертв надійшла низка прохань.

9 березня в місцевості Схіпгол біля Амстердама почався перший судовий процес над першими чотирма обвинуваченими в збитті літака рейсу MH17. Це троє громадян Росії: Ігор Гіркін, відомий на прізвисько «Стрєлков», який у час збиття літака називав себе «міністром оборони» угруповання «ДНР», Сергій Дубинський, відомий на прізвисько «Хмурий», відставний полковник ГРУ Росії, а на час тих подій «генерал-майор» в угрупованні «ДНР», що очолював його власне «ГРУ», Олег Пулатов, відомий на прізвисько «Гюрза», полковник, колишній російський спецпризначенець, який на окупованому Донбасі був тоді заступником Дубинського, – а також громадянин України Леонід Харченко, відомий на прізвисько «Крот», який перебував у той час у лавах угруповання «ДНР» під командуванням Дубинського.

Їм висунені попередні обвинувачення в убивстві 298 людей і в спричиненні катастрофи літака, що призвела до загибелі всіх на борту. Всі обвинувачені на процес не з’явилися.

Пасажирський літак «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс МН17 із Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі загинули.

Більше про цих можливих причетних до катастрофи «Боїнга» можна дізнатись у новому спецвипуску проєкту Донбас.Реалії – «Фігуранти справи MH17: навколосвітня подорож замість лави підсудних».

XS
SM
MD
LG