Доступність посилання

ТОП новини

Дрон ГУР атакував радіолокаційну станцію в Орську біля кордону з Казахстаном – джерело


Супутник Planet Labs зафіксував наслідки атаки. На знімку від 27 травня видно темні плями на радарі, яких раніше не було – ймовірно, сліди пожежі, спричиненої влучанням БПЛА.
Супутник Planet Labs зафіксував наслідки атаки. На знімку від 27 травня видно темні плями на радарі, яких раніше не було – ймовірно, сліди пожежі, спричиненої влучанням БПЛА.

Безпілотник Головного управління розвідки Міністерства оборони 26 травня атакував радіолокаційну станцію дальнього виявлення цілей «Воронеж-М» у російському місті Орськ – це за 1800 км від кордону з Україною. Про це Радіо Свобода повідомив співрозмовник в українській розвідці.

За даними співрозмовника, цей удар встановив новий рекорд дальності ураження.

Російські телеграм-канали «Військовий інформатор» та «Рибар» стверджували, що український безпілотник намагався атакувати радіолокаційну станцію «Воронеж-М» у селі Горьківське неподалік Орська.

Сімейство РЛС «Воронеж-М» є компонентом російської ядерної безпеки і призначене для виявлення космічних та аеродинамічних об’єктів, у тому числі балістичних та крилатих ракет. «Воронеж-М» здатний виявляти цілі на відстані до 6 тисяч кілометрів та одночасно контролювати до 500 об’єктів.

Міноборони РФ 27 травня заявило про нібито знищення і перехоплення 12 БПЛА над низкою областей. Серед них Оренбурзької області вказано не було.

На початку травня у російському Башкортостані український безпілотник вразив нафтопереробний завод. Як повідомило тоді Радіо Свобода поінформоване джерело, це був дрон Служби безпеки, який встановив історичний рекорд, подолавши відстань у 1500 км.

Читайте також: Україна має дрони, здатні пролетіти понад тисячу кілометрів – Федоров

Впродовж останніх місяців почастішали атаки безпілотників на нафтопереробні заводи Росії. Київ підтвердив причетність до частини з них. Ці удари, ймовірно, є частиною спроби зменшити постачання палива російським військовим, а також могли б скоротити доходи від експорту, які Москва використовує для фінансування війни.

Форум

XS
SM
MD
LG