Доступність посилання

ТОП новини

Буданов: ситуація найближчим часом буде «досить важка», але «Армагеддон не відбудеться»


За словами Кирила Буданова, «проблеми з середини травня будуть»
За словами Кирила Буданова, «проблеми з середини травня будуть»

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявляє, що з середини травня ситуація для України буде складною, але не катастрофічною.

«Нас чекає досить важка, за нашою оцінкою, ситуація найближчим часом. Але вона не катастрофічна, це теж треба розуміти. Армагеддон не відбудеться, як багато хто зараз починає казати. Але проблеми з середини травня будуть», – сказав Буданов в інтерв’ю BBC Україна.

Він додав, що йдеться і про фронт в тому числі. «Це комплексний підхід, тому що росіяни будуть використовувати комплексний підхід. Вони проводять комплексну операцію. Не будемо ми про це з вами довго розмовляти, але це важкий період буде. Середина травня, початок червня», – заявив начальник ГУР.

Американський Інститут вивчення війни у своєму звіті від 21 квітня заявив, що російські війська, ймовірно, активізують поточні наступальні операції й удари ракетами і безпілотниками в Україні в найближчі тижні, до надходження допомоги від США.

Водночас раніше в ISW зауважили, що силам РФ «навряд чи вдасться досягти прориву, який зруйнував би лінію фронту».

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю для NBC News заявив, що Росія хоче до 9 травня, коли там святкують День перемоги у Другій світовій війні, захопити Часів Яр у Донецькій області.

Форум

XS
SM
MD
LG