Доступність посилання

ТОП новини

Чалий: інформацію про закупівлю у США систем ППО неправильно інтерпретували ЗМІ


Валерій Чалий
Валерій Чалий

Інформацію про запит України на закупівлю у США систем ППО, конкретну їх кількість і ціну неправильно інтерпретували ЗМІ, така інформація є закритою, хоча робота у напрямку військово-технічного співробітництва України і США ведеться і буде продовжуватися. Про це заявив надзвичайний і повноважний посол України у США Валерій Чалий в ефірі Радіо Свобода.

«На жаль, багато ЗМІ неправильно інтерпретували те, що я говорив, зв’язавши шматки з різних частин інтерв’ю. Дійсно, те, що ми постійно ведемо цю роботу – це правда. Але говорити, що є конкретний запит і на скільки (систем ППО – ред.) – по-перше, це закрита інформація, але робота ведеться і вона буде тривати», – сказав Валерій Чалий.

Він пояснив, що було «теоретичне» запитання, скільки коштують системи ППО зараз.

«Я говорив, що в крамницях такі системи не купиш, та назвав приблизні оцінки вартості», – зазначив Валерій Чалий.

Напередодні низка ЗМІ поширила інформацію з посиланням на Валерія Чалого про те, що Україна розглядає можливість купівлі у Вашингтона систем протиповітряної оборони орієнтовною вартістю 750 мільйонів доларів за одиницю, при необхідності придбання мінімум трьох відповідних військових комплексів для української армії.

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протитанкових комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

XS
SM
MD
LG