Доступність посилання

ТОП новини

Чеська поліція повідомила про затримання учасників української злочинної групи


Робота чеської поліції, фото ілюстративне
Робота чеської поліції, фото ілюстративне

Семеро членів так званої «Луганської бригади» (5 чоловіків, 2 жінки) затримала поліція міста Брно. Як повідомляє Національний центр боротьби з організованою злочинністю, криміналісти минулого тижня «провели на півдні Морави масштабну операцію під закритою назвою «Бригада».

«Операція стосувалася довготривалої насильницької кримінальної діяльності української організованої злочинної групи, спрямованої на вимагання», – повідомляють чеські правоохоронці.

Члени так званої «Луганської бригади» свою кримінальну діяльність спрямовували передусім проти громадян України, які живуть у Чехії, вимагаючи від них «одноразово або систематично виплачувати суми за так званий захист». Щоб залякати співгромадян, викликати у них страх за життя, здоров’я, майно члени «Луганської бригади» вдавалися до тиску різних форм та інтенсивності і збагатилися на суму близько 100 тисяч євро.

Як повідомляють засоби інформації, четверо членів «Луганської бригади» зараз ув’язнені, щодо ще одного оголошений розшук, дві жінки перебувають під судом, але не затримані. Під час обшуків у місцях проживання членів угруповання вилучено два зразки вогнепальної зброї та мільйони чеських крон.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG