Доступність посилання

ТОП новини

Чемпіонат світу з футболу 2030 року пройде на трьох континентах


Марокко, Португалія та Іспанія виграли заявку на проведення турніру. Уругвай, Аргентина та Парагвай вибороли проведення перших трьох матчів
Марокко, Португалія та Іспанія виграли заявку на проведення турніру. Уругвай, Аргентина та Парагвай вибороли проведення перших трьох матчів

Чемпіонат світу з футболу 2030 року пройде на трьох континентах після того, як Марокко, Португалія та Іспанія виграли заявку на проведення турніру з 48 команд. Уругвай, Аргентина та Парагвай вибороли проведення перших трьох матчів. Таке рішення ухвалили у середу на віртуальному засіданніРади ФІФА.

«У 2030 році Чемпіонат світу з футболу об’єднає три континенти та шість країн, запрошуючи весь світ приєднатися до святкування прекрасної гри, сторіччя (чемпіонату – ред.) та самого Чемпіонату світу з футболу», – йдеться в повідомленні.

Ця новина з’явилася після кількох місяців спекуляцій щодо ймовірного місця проведення турніру та політичної боротьби між континентальними конфедераціями за право проведення турніру.

ФІФА прагне чергувати проведення чемпіонатів світу між конфедераціями, і хоча спільна заявка європейських і африканських конфедерацій УЄФА/КАФ була фаворитом 2030 року, південноамериканська конфедерація, не приймала чемпіонат світу з 2014 року та прагнула відзначити сторіччя першого чемпіонату світу з футболу, який відбувся в 1930 році в Уругваї саме на своїй території.

Форум

XS
SM
MD
LG