Доступність посилання

ТОП новини

«Росія наслідує практику СРСР»: Чубаров про переслідування в Криму


«Тільки звільнення окупованих територій України зупинить російський молох війни, який, прийшовши на українську землю, навис над усім волелюбним світом», наголосив голова Меджлісу
«Тільки звільнення окупованих територій України зупинить російський молох війни, який, прийшовши на українську землю, навис над усім волелюбним світом», наголосив голова Меджлісу

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у День пам’яті жертв політичних репресій нагадав про переслідування, які відбуваються в анексованому Криму, і наголосив, що Росія наслідує практику колишнього СРСР у цьому.

«Схиляємо голови на знак скорботи і поваги перед пам’яттю мільйонів жертв політичних репресій і масових убивств мирних людей на території України, які відбувалися протягом десятиліть режимом колишнього СРСР. Сучасна Російська Федерація продовжує політику колишнього СРСР, здійснюючи вбивства, політичні репресії і переслідування громадян України на тимчасово окупованих нею територіях України – Автономної Республіки Крим і Севастополя, а також окремих районів Донецької та Луганської областей», – написав Чубаров на своїй сторінці у фейсбуці 16 травня.

Він наголосив, що «тільки звільнення окупованих територій України зупинить російський молох війни, який, прийшовши на українську землю, навис над усім волелюбним світом».

МЗС України в День пам’яті жертв політичних репресій у рамках кампанії «Вірність собі – не злочин» запустило проєкт «Незламні» на підтримку українців і кримських татар, «незаконно заарештованих Росією в тимчасово окупованому Криму».

Читайте також: Дослідники кажуть про мільйони жертв комуністичних репресій в Україні від 1919 по 1991 рік

Пам’ять жертв політичних репресій в Україні щорічно вшановують у третю неділю травня.

За даними Інституту національної пам’яті, у період «Великого терору» на території тодішньої УРСР було засуджено 198918 людей, з яких близько двох третин – до розстрілу, решта були відправлені до в’язниць і таборів.

XS
SM
MD
LG