Доступність посилання

ТОП новини

Азербайджанці зможуть залишати дім лише після повідомлення про мету виходу


Зачинений вхід до парку в столиці Азербайджану Баку
Зачинений вхід до парку в столиці Азербайджану Баку

3 5 квітня в Азербайджані посилюються умови карантину. Громадяни зможуть виходити на вулицю лише після того, як повідомлять владі про мету такого виходу. Як інформує азербайджанська служба Радіо Свобода, щоб залишити дім, люди повинні будуть надсилати на короткий номер свої ідентифікаційні дані та код виходу.

Код 1 надсилатимеься в разі потреби в медичних послугах, 2 – для виходу в продуктовий магазин, аптеку, банк чи на пошту, 3 – для відвідування похорону близького родича.

Минулого тижня Азербайджан уже посилив умлви карантину. Зокрема, заборонений рух транспортних засобів між регіонами та містами по всій країні. Винятки стосуються швидкої допомоги, соціальних служб та сільськогосподарських транспортних засобів.

Метрополітен у Баку працює лише п’ять годин на день. Як і в багатьох країнах світу, закриті ресторани, кафе та магазини – крім супермаркетів, продуктових магазинів та аптек.

Минулого тижня Азербайджан повідомляв про 165 випадків коронавірусної інфекції і три смерті від цієї хвороби. На той час понад три тисячі людей перебували на карантині.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG