Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко: при 2% інфікованого населення наша система охорони здоров’я безболісно впорається з COVID-19


Ляшко: якщо ж буде 10% інфікованого населення і більше, в нас може виникнути колапс медичної системи
Ляшко: якщо ж буде 10% інфікованого населення і більше, в нас може виникнути колапс медичної системи

При 2% інфікованого населення система охорони здоров’я України безболісно впорається з COVID-19, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв’ю LB.ua.

Він розповів, що Україна наразі рухається по оптимістичному сценарію, «і це, можна сказати, завдяки превентивним заходам, яких вживала наша країна».

«Чому 2% це оптимістичний сценарій? Бо за нашими розрахунками, при 2% інфікованого населення наша система охорони здоров’я безболісно впорається з тією кількістю хворих, які будуть поступати до відділень інтенсивної терапії. Якщо ж буде 10% і більше, в нас може виникнути колапс медичної системи. Якщо ми не розтягнемо ці 10% у часі», – сказав Ляшко.

Він зазначив, що за умови дотримання карантинних заходів, пік захворюваності в Україні буде на невисоких показниках.

«Очікується, що він буде 17-го квітня. Але динаміка може бути різна. Це новий вид збудника, він може повести себе несподівано. Зараз ми накладаємо наш сценарій на той сценарій, який був в європейських країнах, і чітко бачимо, що завдяки тому, що ввели превентивні заходи, від 100 до 1000 випадків ми йшли більше днів, ніж, наприклад, Італія. Від 1000 до 10 000 теж ідемо повільніше, побачимо, як дійдем», – заявив Ляшко.

За його словами, українська влада тестує на коронавірус всіх, «кого потрібно тестувати».

«Нам всі кричать, що ми мало тестуємо. Ми не мало тестуємо, ми тестуємо всіх, кого потрібно тестувати. Але це на національному рівні ми так бачимо. Коли виїжджають колеги в регіони, то бачать, де порушуються наші алгоритми. Проте чарівний пендель врятує цей світ і Україну в тому числі», – заявив заступник міністра.

Станом на ранок 12 квітня в Україні виявили 2 777 випадків COVID-19. 89 пацієнтів одужали, 83 – померли.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG