Доступність посилання

ТОП новини

У ЗСУ 10 квітня підтвердили ще три випадки захворювання на COVID-19


У Збройних силах України 10 квітня підтвердили ще три випадки захворювання на COVID-19. Про це повідомили у пресслужбі командування Медичних сил ЗСУ.

«Так у військовослужбовця Вінницького гарнізону, який після погіршення стану здоров’я був 09 квітня госпіталізований до Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону з попереднім діагнозом «пневмонія», після відповідного обстеження та проведення ПЛР тестування, сьогодні підтверджено захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Даний військовослужбовець з 3 квітня знаходився на амбулаторному лікуванні під наглядом медичної служби. Проведені експрес-тести двічі давали негативний результат. Військовослужбовець отримує симптоматичне лікування. Наразі стан його здоров’я задовільний», – мовиться у повідомленні.

Окрім того, захворювання виявили у двох військових однієї з частин Мелітополя. Вони перебувають на самоізоляції з 9 квітня після контакту з іншим військовим, якого був позитивний тест на COVID-19.

«Сьогодні надійшли результати їх ПЛР тестування, які підтвердили факт захворювання. Наразі стан здоров’я військових задовільний. Вони проходять лікування у домашніх умовах під наглядом медичної служби. Військові, які мали з ними контакти відправлені на самоізоляцію. У разі появи симптомів ГРЗ у них буде взято проби для проведення дослідження щодо можливого захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19», – зазначили у командування Медичних сил ЗСУ.

За даними Міністерства оборони України, станом на 7:00 10 квітня у ЗСУ було зареєстровано сім випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, з них один летальний.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG