Доступність посилання

ТОП новини

Україна на дебатах в Раді безпеки ООН нагадала про російську анексію Криму


Кислиця нагадав про анексію Криму
Кислиця нагадав про анексію Криму

Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця під час відкритих дебатів Ради Безпеки ООН про дотримання Статуту організації 9 січня вказав на те, що російська анексія українського Криму залишається «найгрубішим порушенням Статуту ООН».

«Хто б і що б не говорив або не писав в піднесеному стилі на догоду політичним міркуванням, тимчасова окупація і спроба анексії Криму залишаються найгрубішими порушеннями Статуту ООН і залишиться таким в підручниках історії», – зазначив під час виступу Кислиця.

Він вказав на те, що збройний конфлікт в Україні за останні шість років забрав життя майже 14 000 людей, залишивши мінімум 30 000 поранених і мільйони вимушених переселенців.

Збройний конфлікт на Донбасі триває з 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачує Росію в збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Питання анексії Криму Росією буде постійно знаходиться на порядку денному Ради Безпеки ООН запевнив постійний представник Естонії при ООН Свен Юрґенсон – держави, яка з 1 січня представляє в Раді безпеки Східну Європу.

За даними ООН, з березня 2014 року до 31 жовтня 2019 року в результаті збройного конфлікту на Донбасі загинули понад 13 тисяч осіб.

XS
SM
MD
LG