Доступність посилання

ТОП новини

У базі даних поліції є інформація про 50 тисяч українців, які перебувають на самоізоляції


Готель «Козацький», де облаштований один з пунктів обсервації
Готель «Козацький», де облаштований один з пунктів обсервації

Станом на 9 квітня у базі даних поліції є інформація про понад 50 тисяч українців, які перебувають на самоізоляції. Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» розповів голова Національної поліції Ігор Клименко.

«На прикордонному контролі у цих людей відбирали згоду на 14-денну самоізоляцію, їх дані вносили до інформаційного порталу Нацполіції. На сьогодні понад 50 тисяч людей перебувають у цій базі даних. Тобто, кожен поліцейський за допомогою планшета може перевірити кожного громадянина, чи перебуває він у тому місці, яке зазначив в інформаційному повідомленні», –зазначив Клименко.

За його словами, наразі в Україну повертається вже набагато менша кількість людей, ніж на початку карантину, коли тільки за добу прибувало до країни 24-26 тисяч українців та іноземців.

Клименко запевнив, що всіх людей, які тікали з місць обсервації, туди повернуто.

«Наразі ухвалюються рішення про примусову обсервацію всіх громадян, які заїжджають на територію України», – сказав голова Нацполіції.

Він повідомив, що загалом в Україні визначено понад 250 місць обсервації.

8 квітня уряд України ухвалив постанову, яка визначає порядок проходження обсервації громадянами, які повернулися з-за кордону.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG