Доступність посилання

ТОП новини

У ДБР пояснили, чому проводять обшуки у в.о. мера Чернігова


Обшуки у виконувача обов’язки міського голови Чернігова Олександра Ломако пов’язані з його відрядженням за кордон
Обшуки у виконувача обов’язки міського голови Чернігова Олександра Ломако пов’язані з його відрядженням за кордон

Правоохоронці проводять обшуки у виконувача обов’язки міського голови Чернігова Олександра Ломако через його відрядження за кордон – вони не пов’язані з його постами у соціальних мережах. Про заявила радниця з комунікації Державного бюро розслідувань (ДБР) Тетяна Сап’ян.

«Перевіряється законність перебування його за кордоном. Відрядження, за даними ДБР, було оформлено 7 травня цього року до Німеччини. Наразі правоохоронні органи з’ясовують обставини, яким чином в.о. міського голови міг також опинитися у Франції, Бельгії, Нідерландах та Польщі. Є інформація про те, що канікули його тривали орієнтовно з 7 по 21 травня», – сказала вона в ефірі національного телемарафону.

Представниця ДБР додала, що обшуки проводяться на підставі ухвали суду від 6 жовтня, тобто ці слідчі дії не є взаємопов’язаними з деякими постами в соцмережах.

Сап’ян зазначила, що обшуки проводяться в помешканні Ломако та у приміщенні міської ради Чернігова.

Виконувач обов’язки міського голови Чернігова Олександра Ломако заявив, що зранку 26 жовтня у нього вдома проводять обшуки. Він пов’язав це з своїми публікаціями в соцмережах.

«Чітко через день після мого посту про спробу міської військової адміністрації та її голови Брижинського уникнути відповідальності за трагедію в Драмтеатрі. Демократія? Ні, не чули», – написав він у фейсбуці.

Обшуки у в.о. мера Чернігова правоохоронці проводять не вперше. У вересні слідці дії проводили у рамках справи про зловживання на відновленні енергетичних об’єктів.

Форум

XS
SM
MD
LG