Доступність посилання

ТОП новини

Обшуки у в.о. Чернігова: в СБУ розповіли про розслідування зловживань на відновленні енергетики


СБУ підтвердила, що обшук у виконувача обов’язків мера Чернігова Олександра Ломака є одним із обшуків у справі
СБУ підтвердила, що обшук у виконувача обов’язків мера Чернігова Олександра Ломака є одним із обшуків у справі

Служба безпеки України проводить слідчі заходи в рамках справи про зловживання на відновленні енергетичних об’єктів – про це Радіо Свобода повідомили в пресслужбі відомства 5 вересня.

СБУ підтвердила, що обшук у виконувача обов’язків мера Чернігова Олександра Ломака є одним із таких заходів.

«Співробітники СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора проводять слідчі заходи у рамках раніше відкритого кримінального провадження, що стосується зловживань на відновленні енергетичної інфраструктури України», – йдеться у відповіді.

Читайте також: Шурма підтвердив, що його брат отримував гроші за енергію СЕС, які в окупації, але розслідування про це назвав «неправдивим»

У пресслужбі додали, що в кількох областях відбуваються понад понад 20 обшуків, всі вони проходять «із дотриманням чинного законодавства».

Вранці 5 вересня виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако заявив про обшуки СБУ в його квартирі.

У червні Служба безпеки України повідомила про підозру в «масштабній корупції» заступнику Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. За даними слідства, посадовець організував схему привласнення бюджетних грошей на закупівлі нового трансформатора для місцевої ТЕЦ, яка була пошкоджена через російські обстріли навесні 2022 року.

Читайте також: Адвокати: Коломойський не вноситиме заставу, буде оскаржувати запобіжний захід

Тоді Олександр Ломако повідомив, що 19 червня зранку «силовики вкотре провели обшуки в Чернігівській міській раді, перевернули в кабінеті заступника міського голови всі документи та забрали його в столицю для обрання запобіжного заходу». За його словами, йдеться про Віктора Геращенка – керівника штабу з підготовки міста до опалювального сезону 2023/24, куратора сфери ЖКГ та енергетики. Ломако ці слідчі дії тоді назвав «черговою спробою чиновників з центру паралізувати роботу міської ради та її виконавчих органів».

XS
SM
MD
LG