Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський заявив про поширення квитків на дебати на «Олімпійському»


Наразі невідомо, чи будуть пропоновані квитки дійсними для проходу на дебати
Наразі невідомо, чи будуть пропоновані квитки дійсними для проходу на дебати

Кандидат у президенти, шоумен Володимир Зеленський заявив про початок розповсюдження квитків на дебати зі своїм суперником на виборах президента, чинним головою держави Петром Порошенком на НСК «Олімпійський».

Зеленський оголосив про це у відеозаяві, оприлюдненій у Facebook у ніч на 17 квітня.

«Дебати-2019 19 квітня о 19:00, вільний доступ. Розповсюдження квитків починається прямо зараз на сайті debaty2019.org.ua», – сказав він.

Наразі невідомо, чи будуть пропоновані квитки дійсними для проходу на дебати.

Напередодні команди кандидатів у президенти України Петра Порошенка і Володимира Зеленського уклали угоду з НСК «Олімпійський» про оренду 19 квітня.

Водночас, як заявив речник штабу Порошенка Олег Медведєв, сторони досі не домовилися про регламент дебатів.

Другий тур відбудеться 21 квітня. У ньому зустрінуться Володимир Зеленський та Петро Порошенко. Дебати кандидатів у президенти заплановані на 19 квітня. У якому форматі вони відбудуться – наразі невідомо.

8 квітня Порошенко запросив свого опонента на виборах президента Володимира Зеленського, а також глядачів і журналістів на дебати на НСК «Олімпійський» 14 квітня. У відповідь Зеленський заявив, що зустріч на стадіоні має відбутися 19 квітня.

14 квітня Порошенко прийшов на стадіон, де поспілкувався з журналістами.

Відповідно до закону про вибори президента України, в останню п’ятницю перед днем повторного голосування, 19 квітня, теледебати між кандидатами мають відбутися «між 19-ю та 22-ю годинами в прямому ефірі… в студії (кімнаті) Національної суспільної телерадіокомпанії України».

У Центральній виборчій комісії раніше звертали увагу на те, що саме такі дебати в студії НСТУ передбачені законом і відбуваються за рахунок коштів державного бюджету України, тоді як дебати на стадіоні можуть бути формою передвиборчої агітації, і кандидати мають оплатити їх зі своїх фондів.

Чи можуть дебати Зеленського і Порошенка змінити хід виборів? (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:07 0:00

XS
SM
MD
LG