Доступність посилання

ТОП новини

З початку року у підземці 6 разів застосовували встановлені там дефібрилятори – метро Києва


Напередодні вперше з допомогою дефібрилятора вдалося врятувати життя 56-річного пасажира
Напередодні вперше з допомогою дефібрилятора вдалося врятувати життя 56-річного пасажира

У столичному метрополітені повідомили, що від початку поточного року у підземці шість разів застосовували встановлені там дефібрилятори, у 2020-му – десять разів.

«Учора вперше з допомогою дефібрилятора вдалося врятувати життя пасажира столичної підземки. Випадок трапився близько 9-ї ранку на станції «Палац спорту». Обладнання застосував працівник Управління поліції в метрополітені, який цього дня працював на станції. Дефібрилятори у столичному метрополітені були розміщені у травні минулого року. Вони були закуплені Міським центром громадського здоров’я та встановлені на кожній станції», – повідомили у пресслужбі метрополітену.

Дефібрилятори, як зазначили у підземці, розташовані у касових залах, а також платформах станцій: «Лісова», «Дарниця», «Арсенальна», «Хрещатик», «Театральна», «Вокзальна», «Політехнічний інститут», «Шулявська», «Святошин», «Академмістечко», «Почайна», «Контрактова площа», «Майдан Незалежності», «Площа Льва Толстого», «Олімпійська», «Лук’янівська», «Золоті ворота», «Палац спорту» та «Осокорки».

Автори проєкту встановлення дефібриляторів у метро Києва «Реаніметро» у фейсбуці уточнили, що врятованому пасажирові 56 років.

А у поліції зазначили, що рятівником-поліцейським є співробітник Управління поліції в метрополітені Олександр Рашевський.

1 березня стало відомо, що «Київський метрополітен» завершив роботи зі встановлення дефібриляторів на станціях.

Дефібрилятори з’явились у метрополітені з ініціативи активістів «Реаніметро», які наполягали, що дефібрилятори повинні бути доступними кожному пасажиру, тож встановлювати їх слід на платформах. Метрополітен відмовлявся це робити, аргументуючи тим, що піклується про цілісність дефібриляторів.

Читайте також: На платформах 19 станцій київського метро розмістили дефібрилятори

XS
SM
MD
LG