Доступність посилання

ТОП новини

Лідери країн світу вітають Україну з Днем Незалежності


Сьогодні Україна відзначає 27-му річницю Незалежності
Сьогодні Україна відзначає 27-му річницю Незалежності

Лідери країн світу надсилають на адресу президента України Петра Порошенка вітальні листи з нагоди 27-ї річниці Незалежності України, повідомили в адміністрації глави держави.

Станом на ранок п’ятниці український народ зі святом привітали (список доповнюється):

  • президент Республіки Корея Мун Дже-Ін
  • королева Великої Британії Єлизавета ІІ
  • король Іспанії Феліпе VI
  • президент Республіки Польщі Анджей Дуда
  • король Королівства Саудівська Аравія Салман бін Абдулазіз Аль Сауд
  • король Марокко Мохаммед VI
  • президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков
  • великий герцог Люксембургу Анрі
  • імператор Японії Акіхіто
  • президент Мексиканських Сполучених Штатів Енріке Пенья Ньєто
  • голова державної ради і ради міністрів Республіки Куба Мігель Діас-Канель Бермудес
  • президент Республіки Ірак Фуад Масум
  • президента Республіки Бенін Патріс Талон
  • президент Габонської Республіки Алі Бонго Ондімба

«З великою радістю надсилаю Вашій Високоповажності свої найщиріші привітання з нагоди Вашого національного свята, разом з найкращими побажаннями лагідної долі та щастя народу України у наступному році», - йдеться у вітальному листі Єлизавети II.

Президент Республіки Корея Мун Дже-Ін у привітанні зазначив, що «протягом років наші країни будували тісні відносини дружби та співпраці у широкому колі питань».

«Я щиро сподіваюся, що у подальшому ми зможемо зміцнити відносини між нашими країнами шляхом взаємовигідної та орієнтованої на майбутнє співпраці, що сприятиме добробуту та щастю наших народів та поглибить наше взаєморозуміння та дружбу»,- наголосив Мун Дже-Ін та побажав «нескінченного процвітання України».

Крім того, на адресу глави держави також надійшли привітання з Днем Незалежності від великого герцога Люксембургу Анрі та імператора Японії Акіхіто.

«З нагоди Дня Незалежності України, я з великим задоволенням відправляю вам сердечні привітання та щирі побажання щастя та процвітання Вам та народу вашої країни», - йдеться у привітанні імператора Японії.

Як повідомляють на Банковій, глави держав бажають дружньому народові України процвітання та благополуччя, а також висловлюють тверду прихильність зміцненню дружніх зв’язківта співробітництва з Україною на користь взаємного розвитку і добробуту.

Також привітав Україну президент Республіки Польщі Анджей Дуда: «Хочу запевнити Вас у повазі до Українського Народу, який наполегливо будує незалежну державу та готовий на найбільші жертви перед лицем порушення міжнародного права та збройної агресії з боку сусіда. Хочу наголосити на незмінній підтримці Республікою Польща суверенності та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Виразом цього є ініціативи, прийняті в цій сфері на форумі Ради безпеки ООН, ОБСЄ, Європейського Союзу та НАТО».

Польський президент відзначив європейські та євроатлантичні прагнення України. «Декларую подальшу діяльність Польщі на благо зміцнення відносин України з ЄС і НАТО, а також підтримку в реалізації амбітних внутрішніх реформ, що наблизять Україну до стандартів, прийнятих в цих організаціях. В інтересах Польщі та Європи є Україна як сучасна держава, з добре функціонуючою економікою, що забезпечує високий рівень життя своїм громадянам», - наголошено у вітанні.

Дуда заявив, що сподівається на досягнення позитивних результатів в діалозі щодо трагічних сторінок спільної історії України і Польщі.

«Я переконаний, що стратегічне партнерство Польщі і України повинно будуватися на фундаменті правди про минуле та в дусі сповідуваних обома народами християнських цінностей», - передає слова президента Польщі Адміністрація президента.

11 квітня Президент України Петро Порошенко доручив на День Незалежності провести військовий парад у центрі Києва, видавши відповідний указ.

Читйте також: Парад-2018: українцям є чим пишатися (огляд інтернет-видань)

Напередодні в Україні відбулися урочистості з нагоди Дні державного прапора. Підняття державного прапора з участю президента України 23 серпня 2018 року вперше відбулося не в столиці Києві, а в Дніпрі. Прапор підняли на найвищий флагшток серед українських міст – 72 метри.

Трансляцію параду дивіться в ефірі Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG