Доступність посилання

ТОП новини

Поліція навела нові дані про зареєстровані порушення в «день тиші»


Національна поліція України навела нові дані про зареєстровані заяви і повідомлення про порушення виборчого законодавства в «день тиші» 20 липня напередодні позачергових парламентських виборів 21 липня.

За даними департаменту комунікації НПУ, станом на 18-у годину таких заяв і повідомлень надійшло до підрозділів поліції вже 577.

Найбільше їх надійшло в Київській, Одеській, Дніпропетровській і Запорізькій областях. Здебільшого ці факти пов’язані з незаконною агітацією – 396 фактів і підкупом виборців – 16 фактів.

Поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 11 фактами.

Раніше 20 липня в поліції повідомляли, що станом на 15-у годину до її підрозділів надійшло 278 заяв і повідомлень щодо порушень у виборчій сфері в «день тиші».

Численні порушення, такі, як не зняту вчасно стару чи й свіжо розміщену з вечора 19 липня нову передвиборчу рекламу, фіксували й активісти і громадські організації.

Згідно з законом про вибори народних депутатів, «передвиборчі агітаційні матеріали знімаються з 24-ї години останньої п’ятниці перед днем голосування відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування».

За агітацію в «день тиші» – суботу перед днем виборів – або безпосередньо в день виборів Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає штраф від 850 до 1 360 гривень для посадових осіб і від 510 до 850 гривень для інших громадян.

XS
SM
MD
LG