Доступність посилання

ТОП новини

У Данії відновили роботи для будівництва «Північного потоку-2»


Трубоукладальна баржа «Фортуна» проводить роботи біля Данії
Трубоукладальна баржа «Фортуна» проводить роботи біля Данії

У водах Данії почали роботи для відновлення будівництва газопроводу «Північний потік-2». Про це в неділю заявили у компанії-операторі майбутньої магістралі, повідомляє німецька медіакомпанія «Німецька хвиля».

Добудову проводитиме російська трубоукладальна баржа «Фортуна».

За даними порталу відстеження суден Marinetraffic, баржа перебуває приблизно за 28 кілометрів від данського острова Борнхольм. Поруч з нею розташувалися ще кілька російських суден, які повинні надати підтримку «Фортуні», відзначено в повідомленні.

Раніше США запровадили санкції проти російського трубоукладача «Фортуна», який у грудні допоміг відновити будівництво газопроводу у водах Німеччини. До цього роботи не велися майже рік – через загрозу санкцій. Також США ввели обмежувальні заходи відносно компанії-власника трубоукладача «КВТ-Рус», компанії «Рустанкер» і суден Sierra і «Максим Горький», що беруть участь в будівництві.

У Німеччині тривають дискусії щодо доцільності добудови газопроводу, який готовий вже більш ніж на 90 відсотків, – в зв’язку з загрозою санкцій США, а також внутрішньою та зовнішньою політикою Москви. У неділю запровадити мораторій на будівництво «Північного потоку-2» до поліпшення ситуації з правами людини в Росії закликали співголова партії «Союз 90»/«зелені» Анналена Бербок і глава Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер.

Минулого тижня Європарламент закликав у своїй резолюції зупинити будівництво газопроводу через арешт Олексія Навального в Росії. Також німецькі екологи опротестували дозвіл на будівництво. В результаті будівельні роботи на території ФРН загальмувалися на довгий час. Після цього «Газпром» попередив інвесторів про можливість заморозки проєкту.

XS
SM
MD
LG