Доступність посилання

ТОП новини

МВС: на деокупованій Харківщині виявили понад 500 тіл цивільних


Масове поховання біля Ізюму на Харківщині, 15 вересня 2022 року. Фото ілюстративне
Масове поховання біля Ізюму на Харківщині, 15 вересня 2022 року. Фото ілюстративне

На деокупованій частині Харківщини правоохоронці виявили тіла 530 цивільних, більшість з ознаками насильницької смерті, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін.

«Від 7 вересня і станом на сьогодні на деокупованих територіях Харківщини вже виявлено 530 тіл цивільних. Встановлено, що всі ці люди загинули в період окупації. 225 – це жінки, 257 чоловіки та 19 дітей. Ще 29 осіб не встановлені. Якщо говорити про загальну кількість загиблих внаслідок російської агресії РФ у Харківській області, то це 1350 людей. Ця цифра збільшується практично щодня», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, більшість з 530 тіл, які були виявлені на окупованій території, мають ознаки насильницької смерті.

За даними МВС, від початку деокупації Харківщини правоохоронці зареєстрували 928 воєнних злочинів, з яких найбільше за статтею 438 КК України.

В результаті наступу на Харківщині у вересні українські сили звільнили близько 8500 тисяч квадратних кілометрів території. Аналітики називали цю поразку Москви на той момент найбільшою з початку війни з Україною. Через дії ЗСУ російській армії довелося залишити прикордоння на півночі від Харкова, свій відступ російська сторона назвала «перегрупуванням».

XS
SM
MD
LG