Доступність посилання

ТОП новини

Посольство про візит французьких посадовців до Луганська: мова йде про особисту ініціативу


Посольство: Франція підтримує територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах та повне відновлення її суверенітету
Посольство: Франція підтримує територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах та повне відновлення її суверенітету

Французькі посадовці приїхали до непідконтрольного українській владі Луганська «за особистою ініціативою», заявило посольство Франції в Україні у відповідь на запит Радіо Свобода, йдеться в матеріалі «Рішар в окупованому Луганську: приватна ініціатива чи визнання «ЛНР».

«Мова йде про особисту ініціативу обранців, за яку французька влада не може нести відповідальність. Ми дуже шкодуємо з приводу цієї ініціативи. Наша позиція незмінна: Франція підтримує територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах та повне відновлення її суверенітету; вона не визнає сепаратистські утворення в окремих районах Донецької та Луганської областей, з якими ми не маємо стосунків», – йдеться у відповіді пресслужби посольства Франції в Україні.

У жовтні бойовики підтримуваного Росією угруповання «ЛНР» повідомили про візит до Луганська заступника мера міста Рош-ла-Мольєр Дідьє Рішара, керівника муніципального музичного центру Рош-ла-Мольєра Ерве Фреснона, голови Асоціації друзів Луганська Сержа Фернандеза (звідти ж) та представник «французького міста Шано-Кюрсон» Сержа Блаша.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG