Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині український дипломат одужав від COVID-19


У Німеччині від коронавірусного захворювання COVID-19 одужав український дипломат Дмитро Шевченко.

«Тим, хто не в курсі, доповісти, що починаючи з 3 березня ледь не віддав кінці через важку форму коронавірусу, якою я у своєму віці та стані здоров’я не мав би захворіти, але захворів. Зараз загрози життю вже немає, хоча легені пошкоджені серйозно і надовго, сподіваюсь, що не назавжди», – розповів він у «Фейсбуці».

Він додав, що хоча ризик померти від COVID-19 вищий у літніх людей, то шанс серйозно захворіти однаковий для всіх.

«У лікарні літніх людей було відсотків 15, абсолютна більшість – від 20 до 60 рівномірно розподілені, нагадаю – в лікарні лежать лише важкі, з легкою формою хворіють вдома», – зазначив Шевченко.

Він розповів також про особливості німецької системи охорони здоров’я.

«Мені доводилося наполягати, щоб мене госпіталізували із запаленням легенів і хоча б зробили рентген, мені доводилося «вибивати» тест на коронавірус перед випискою (безуспішно), але головне – все тут (і мабуть всюди) тримається не лише на лікарях, які, буває, з’явилися раз на день і зникли, скільки на медичному персоналі, на чиї часто балканські і східноєвропейські плечі лягає головний тягар вирулювання із цієї кризи, великий уклін цим людям, які за не особливо великі зарплати роблять таку надзвичайно важку, небезпечну і важливу працю», – наголосив дипломат.

15 березня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що було зафіксовано перший випадок захворювання українського дипломата на COVID-19.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG