Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація додатку «Дія» називає фейками повідомлення про причетність до буцімто зливу бази даних


Застосунок «Дія» є єдиним державним порталом електронних послуг
Застосунок «Дія» є єдиним державним порталом електронних послуг

Адміністрація додатку «Дія» заявила, що не причетна до ситуації із ймовірним витоком персональних даних громадян, як про це повідомляють користувачі у соціальних мережах.

«Фейк ньюз. Вчора телеграм-бот UA Baza злив базу даних з 26 мільйонами водійських посвідчень. Чутки, що до цього причетна «Дія» безпідставні. Це неможливо навіть теоретично. Ось чому: «Дія» не має бази даних і не накопичує таку інформацію; Обсяги інформації, доступної у боті, в десятки, а то й сотні разів, перебільшує ту, з якою працює «Дія»: Аналіз боту свідчить про використання старих баз даних, які вже не один рік доступні в Даркнеті. Йдеться про базу Приватбанку, а також інших приватних баз даних. Наприклад, в боті доступні паролі Вконтакте, Linkedin», – йдеться в Telegram-повідомленні застосунку.

Повідомляється, що Служба безпеки України розпочала слідчі дії щодо роботи телеграм-боту та доступних в ньому персональних даних.

«Незаконне використання персональних даних громадян недопустиме», – йдеться в повідомленні додатку «Дія».

Напередодні у соцмережах користувачі повідомляли, що Telegram-канал UA Baza Bot розмістив оголошення про буцімто продаж персональних даних українців. Користувачі припускали, що інформація могла потрапити до зловмисників із додатку «Дія», в якому можна зберігати цифрові варіанти своїх документів

Сайт і застосунок «Дія» є єдиним державним порталом електронних послуг, а також ключовим сервісом у проєкті «Держава в смартфоні», що об’єднує послуги, які надає держава громадянам і бізнесу.

XS
SM
MD
LG