Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі виділили майже 100 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом


Дезінфекція громадського транспорту в депо Львова, ілюсттративне фото, 3 березня 2020 року
Дезінфекція громадського транспорту в депо Львова, ілюсттративне фото, 3 березня 2020 року

У Дніпрі вживають заходів для запобігання занесенню та поширенню коронавірусної інфекції, повідомив 3 березня заступник міського голови, директор департаменту охорони здоров’я населення міськради Андрій Бабський. За його словами, з резервного фонду міського бюджету виділили 98 мільйонів гривень на відповідні заходи.

За словами Андрія Бабського, кошти витрачатимуться за потреби на закупівлю обладнання, витратних матеріалів, медикаментів, засобів особистого захисту, дезінфекції тощо.

«Нам надано дозвіл витрачати ці кошти в прискореному режимі. Тобто при закупівлях необхідних медикаментів, обладнання тощо не будемо заходити в тендерні процедури, які можуть затягнутись до двох місяців, а зможемо упродовж тижня – десяти днів закупити все необхідне. Дуже велика частина коштів направляється на забезпечення безпеки наших медичних працівників», – сказав Андрій Бабський.

Раніше за розпорядженням мера Бориса Філатова в Дніпрі створили оперативний штаб із реагування на можливе поширення коронавірусу. Він напрацював алгоритм дій – і для медиків, і для населення.

За даними Андрія Бабського, у Дніпрі також визначили шпитальну базу для прийому потенційних хворих – це 21-ша міська лікарня. З міського бюджету цьому закладу виділили кошти на забезпечення лікування перших 30 хворих.

Окрім того, в місті тривають профілактичні заходи з дезінфекції громадського транспорту Дніпра. Водіям рекомендували частіше обробляти руки антисептиками.

В Україні зафіксований перший випадок викликаного коронавірусом захворювання COVID-19, повідомив 3 березня заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Станом на 3 березня число інфікованих коронавірусом у всьому світі становить 90 933. Побороти хворобу змогли 47 995 людей. Кількість летальних випадків сягнула 3 117.

Новий коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, належить до великої групи коронавірусів і викликає захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

XS
SM
MD
LG