Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині на обсервацію відправили трупу оперного театру, яка повернулася з Європи


На Дніпропетровщині на обсервацію відправили трупу оперного театру, яка повернулась з Європи. Інформацію про це підтвердила Радіо Свобода заступниця директора театру Ганна Бойченко.

За її словами, співробітники театру вже під наглядом медиків. Вони забезпечені всім необхідним, сам же театр працює в режимі карантину.

«Перший емоційний день минув і зараз всі заспокоїлись. І обласна рада, й облдержадміністрація допомагають, люди не почуваються покинутими, вони знають, що їм зараз приділяється особлива увага», – сказала Бойченко.

Як повідомив директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Валерій Сердюк, троє з членів гастрольної групи оперного театру, у яких після повернення додому виявили підвищення температури, – перебувають у міській клінічної лікарні №21. Вона визначена в місті як базова на випадок поширення коронавірусу.

«Чи у них звичайне ГРВІ, чи COVID-19, виявить подальше спостереження та обстеження», – зазначив Сердюк.

Решта – 45 людей – у закладі для обсервації на території області.

За інформацією з ОДА, колектив Дніпропетровського театру опери та балету виїхав 11 березня до Женеви на гастролі двома автобусами. Загалом – 44 артисти та працівники сцени і чотири водії. 14 березня трупа зупинилася у Франції. Через ситуацію з коронавірусом та закриттям кордону гастролі перервали, артисти повернулися додому.

Увечері 16 березня Кабінет міністрів вирішив зупинити роботу метро в Києві, Харкові та Дніпрі для запобігання поширенню хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом. Крім того, з 18 березня зупиняться залізничні, авіаційні та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

Наразі в Україні офіційно сім підтверджених випадків захворювання на COVID-19, одна людина померла.

XS
SM
MD
LG