Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі на лінії не вийшли 40% маршруток та автобусів


На Дінпропетровщині нині діє режим надзвичайної ситуації через коронавірус
На Дінпропетровщині нині діє режим надзвичайної ситуації через коронавірус

Близько 40 відсотків водіїв маршруток та автобусів Дніпра не вийшли у понеділок на маршрути, повідомив Радіо Свобода завідувач сектору контролю та моніторингу договірних зобов’язань Департаменту транспорту і транспортної інфраструктури Дніпровського міськради Іван Васючков.

За його даними, два маршрути тимчасво призупинені, ще кілька маршрутів змінили схему руху.

За словами посадовця, те, що зараз на маршрутах Дніпра працює 60% рухомого складу, має кілька причин, зокрема загальне зниження пасажиропотоку на понад 60% та збитки через заповаджені на час карантину «ліміти» пасажирів.

«В умовах обмеження кількості перевезених пасажирів до десяти в одному транспортному засобі, збиток від автомобільних перевезень по місту Дніпро щодня складає понад 1 мільйон гривень. Ми поки намагаємося зберегти роботу пасажирських перевезень. Наші звернення та пропозиції Київ не чує. Ні повноважень, ні ресурсів, ні законодавчої можливості для спеціальних режимів роботи транспорту в умовах карантину не дає ніхто. Ми намагаємося стабілізувати ситуацію і не зупинити транспорт взагалі. Але тимчасові труднощі для пасажирів, в тому числі, працівників критично важливої інфраструктури, неминучі», – сказав Іван Васючков.

Водночас голова профспілки автомобілістів та автоперевізників Дніпра Михайло Тонконогий повідомив, що маршрутники міста не виходять на лінії також через побоювання штрафів за «зайвих пасажирів» і перестороги щодо свого здоров’я.

За його даними, у понеділок на лініях – до 40% рухомого складу на немагістральних маршрутах і близько 70-80% – на магістральних. Він також поінфрмував, що електротранспорту на лініях менше, ніж зазвичай, на кількох водіїв травмаїв та тролейбусів склали протокои через перевищення кількості пасажирів.

За даними Нацполіції, Дніпропетровщина лідирує за кількістю зафіксованих порушень правил карантину, наразі поліція склала 221 адмінпроткол.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG