Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині оголосили надзвичайну ситуацію через коронавірус


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Дніпропетровській області запровадили режим надзвичайної ситуації, щоб уповільнити розповсюдження коронавірусної інфекції і подальшої епідемії в регіоні.

На позачерговому засіданні Дніпропетровської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій епідемічну ситуацію на території Дніпропетровської області, спричинену коронавірусом, визначили як надзвичайну ситуацію регіонального рівня природного характеру.

«Ми посилюємо правоохоронні засоби контролю. Будемо суворо слідкувати за виконанням карантинних заходів, яких мешканці області мають дисципліновано дотримуватися», – заявив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

За його словами, режим надзвичайної ситуації «чітко визначає спосіб координації органів державної влади: все – для оперативного реагування на виклики в умовах всесвітньої пандемії, недопущення подальшого поширення інфекції та мінімізації її негативних наслідків».

Для мобілізації сил і засобів цивільного захисту в області створили координаційну групу, найперше завдання якої – моніторинг епідситуації в регіоні, прогнозування зони можливого поширення загрози та організація запобіжних заходів, а також – забезпечення населення засобами індивідуального захисту.

Крім того, ОДА має намір оперативно інформувати населення через ЗМІ про стан захворюваності на коронавірус в області».

На цей час на Дніпропетровщині є два підтверджені випадки захворювання COVID-19, викликаного новим коронавірусом. Як повідомили в ОДА, стан подружжя, в якого виявили коронавірус після перебування за кордоном, задовільний, чоловік і дружина ізольовані в лікарні під наглядом лікарів.

Дніпропетровська область стала четвертим регіоном України, де оголошена надзвичайна ситуація через коронавірус, раніше такий стан оголосили в Київській, Житомирській і Чернівецькій областях.

Загалом в Україні на цей час є 26 підтверджених випадків COVID-19, із них три людини померли, одна вже видужала.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 246 275 випадків коронавірусного захворювання, з них 10 038 від нього померли, 86 035 уже видужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG