Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський: в Україні перший пацієнт одужав від коронавірусу


Зеленський: можемо констатувати офіційно – в Україні є перша людина, яка одужала від коронавірусу. Сьогодні його виписують з лікарні, і він повертається додому
Зеленський: можемо констатувати офіційно – в Україні є перша людина, яка одужала від коронавірусу. Сьогодні його виписують з лікарні, і він повертається додому

В Україні перший пацієнт одужав від коронавірусу, повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Ми маємо дуже радісну новину. Пацієнту з Чернівців було зроблено повторний лабораторний аналіз на коронавірус. І він вдруге показав негативний результат. Отже, можемо констатувати офіційно – в Україні є перша людина, яка одужала від коронавірусу. Сьогодні його виписують з лікарні, і він повертається додому», – сказав Зеленський.

Він додав, що Україна отримала першу партію експрес-тестів, виготовлену Інститутом молекулярної біології Національної академії наук України.

«Ще хочу сказати, що в найближчі 48 годин очікуємо прибуття в Україну з Китаю 10 мільйонів високоточних лабораторних тестів, які будуть розподілені по всіх куточках України. 10 апаратів штучної вентиляції легенів. Мільйон масок, які надійдуть в українські аптеки. 100 тисяч масок підвищеного захисту для лікарів та працівників поліції. 400 тисяч експрес-тестів та 10 тисяч літрів дезінфікуючої рідини. Ми зробимо все, щоб забезпечити засобами індивідуального захисту, експрес-тестами, дезінфікаторами кожного громадянина України», – зазначив Зеленський.

3 березня Міністерство охорони здоров’я повідомило про перший зареєстрований випадок COVID-19 в Україні. За кілька днів до цього чоловік повернувся до Чернівців з Італії, де був зафіксований спалах коронавірусу.

Станом на 20 березня в Україні зафіксували 26 випадків COVID-19. Три людини померли.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG