Доступність посилання

ТОП новини

Штаб ООС: 2 військових загинули, 2 поранені на Донбасі


За повідомленням штабу ООС, підтримувані Росією бойовики протягом доби 18 серпня 43 рази обстрілювали позиції українських сил
За повідомленням штабу ООС, підтримувані Росією бойовики протягом доби 18 серпня 43 рази обстрілювали позиції українських сил

Двоє українських військових загинули, ще двоє були поранені внаслідок бойових дій у зоні конфлікту на сході України, повідомляє прес-центр штабу Операції об’єднаних сил вранці 19 серпня.

За повідомленням, підтримувані Росією бойовики протягом доби 18 серпня 43 рази обстрілювали позиції українських сил, у тому числі чотири рази з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

«Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках із озброєння БМП. Відмічено також застосування мінометів калібром 120 та 82 мм», – йдеться в повідомленні.

Обстрілювали, за словами військових, їхні позиції поблизу Кримського, Новотошківського, Кряківки, Золотого, Попасної, Новоолександрівки, Південного, Авдіївки, Мар’їнки, Новотроїцького, Верхньоторецького, Пісків, Чермалика, Водяного, Гнутового, Лебединського, Павлополя і Широкина.

Підтримуване Росією угруповання «ДНР» даних про обстріли станом на ранок 19 серпня не наводить. В угрупованні «ЛНР» звинуватили українських військових в обстрілі в районі Первомайська, але даних про постраждалих не навели.

Читайте також: Вбивати українців за 400 євро. В Італії розкрили схему вербування бойовиків на Донбас

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00.01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я лише за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони відразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч людей іще станом на кінець 2017 року – відтоді нових даних не оголошували.

Із якої зброї українські військові б’ють по бойовиках? (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:35 0:00

XS
SM
MD
LG