Доступність посилання

ТОП новини

У ОГП повідомили, хто очолив українську команду в міжнародній слідчій групі у справі MH17


Гюндуз Мамедов (праворуч) у Нідерландах, 8 березня 2020 року
Гюндуз Мамедов (праворуч) у Нідерландах, 8 березня 2020 року

Заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов очолив українську команду у міжнародній слідчій групі в справі MH17, повідомила 8 березня пресслужба Офісу генерального прокурора.

«8 березня 2020 року в Амстердамі погоджено та затверджено оновлений список членів Спільної слідчої групи від України. Від Офісу Генерального прокурора до JIT увійшли 4 представники. Групу очолив заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов, який на центральному рівні координує роботу щодо розслідування міжнародних злочинів. Такий високий рівень в українській групі забезпечено вперше», – йдеться в повідомленні пресслужби ОГП.

У ОГП вказали, що роботу міжнародної слідчої групи з розслідування катастрофи літака рейсу MH17, в результаті якої загинули 298 цивільних осіб, продовжено.

У відомстві додали, що представники країн-членів JIT – Спільної слідчої групи (України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії) відвідали в Амстердамі меморіал MH17, де вшанували пам’ять жертв авіакатастрофи.

«Всі країни-члени JIT працюють над пошуком правди і ми її знайдемо», – заявив Гюндуз Мамедов.

9 березня у Нідерландах розпочнеться судове слухання у справі MH17. Судовий процес проходитиме у країні, громадян якої було найбільше на борту літака Малайзійських авіаліній.

Літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 із Амстердама (Нідерланди) в Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий над зоною російської гібридної агресії на сході України 17 липня 2014 року. Загинули 298 людей – усі, хто був на борту.

У травні 2018 року міжнародна Спільна слідча група дійшла висновку, що лайнер був збитий ракетою з комплексу «Бук», що належав російській 53-й зенітній ракетній бригаді ППО, яка базувалася в Курську.

3 лютого прокуратура Нідерландів висунула звинувачення чотирьом підозрюваним у справі щодо збиття літака рейсу МН17 в небі над Донбасом у липні 2014 року – трьом громадянам Росії і одному України.

Росія, попри дедалі більше число свідчень, продовжує заперечувати свою причетність до збиття літака і заявляє, що оприлюднені наразі матеріали Спільної слідчої групи не містять ніяких твердих доказів.

Слідчі, зі свого боку, підкреслюють, що, публікуючи свої висновки, вони свідомо не оприлюднюють конкретних доказів цих висновків, бо ці докази будуть оголошені вже безпосередньо на судових процесах.

XS
SM
MD
LG