Доступність посилання

ТОП новини

Від початку доби на Донбасі поранено одного українського військового – Міноборони


Одного військового поранено на Донбасі
Одного військового поранено на Донбасі

Від початку доби бойовики на Донбасі двічі порушили режим припинення вогню, внаслідок обстрілів поранено одного українського військового. Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

«Вночі російсько-окупаційні війська з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї 20 хвилин обстрілювали опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил біля Водяного, що на Донецькому напрямку. Після 7-ї ранку з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти вели вогонь по позиціях наших військ неподалік Новотошківського, що на Луганському напрямку. Зважаючи на тривалість цього обстрілу – майже годину – наші воїни відповіли противнику з озброєння, не забороненого домовленостями», – мовиться у повідомленні.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG