Доступність посилання

ТОП новини

Минула доба на Донбасі: 6 обстрілів, серед військових – без втрат


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 7 березня 2020 року. Інфографіка Міністерства оборони України
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 7 березня 2020 року. Інфографіка Міністерства оборони України

Підтримувані Росією бойовики шість разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

«Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу ООС, втрат серед українських військових внаслідок обстрілів минулої доби на Донбасі не було.

«З початком цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. За поточну добу втрат немає», – додали у штабі.

На лінії фронту теоретично чинне чергове перемир’я, що, як і попередні, було проголошене як всеосяжне, безумовне, стале і безстрокове. Та, як і всі попередні, воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді порушується постійно.

Припинення вогню й раніше не раз проголошувалися як «безстрокові і сталі», але порушувалися практично відразу. При цьому сторони заперечують свою вину в цих порушеннях і звинувачують противників у провокаціях.

Росіян на Донбасі стало більше
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:10 0:00

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG