Доступність посилання

ТОП новини

Двоє українських військових поранені на Донбасі 15 серпня – штаб


ООС: підтримувані Росією бойовики 43 рази відкривали вогонь по позиціях української армії
ООС: підтримувані Росією бойовики 43 рази відкривали вогонь по позиціях української армії

Двоє українських військових поранені під час бойових дій на Донбасі 15 серпня, повідомляє штаб української воєнної Операції об’єднаних сил.

В ООС заявили, що підтримувані Росією бойовики 43 рази відкривали вогонь по позиціях української армії.

«Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках із озброєння БМП. Відмічено також застосування мінометів калібром 120 та 82 міліметри», – зазначили в штабі.

В ООС зазначили, що поточної доби бойовики відкривали вогонь тричі, однак втрат серед українських військових немає.

В угрупованні «ДНР» звинувачують Збройні сили України в обстрілі села Пікузи, унаслідок чого поранена місцева жінка. Бойовики «ЛНР» заявляють, що українська арміа порушувала перемир’я двічі.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00.01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я лише за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони відразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

XS
SM
MD
LG