Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 20 обстрілів, втрат немає – штаб


За повідомленням штабу ООС, підтримувані Росією бойовики протягом доби 19 серпня 20 разів обстрілювали позиції українських сил
За повідомленням штабу ООС, підтримувані Росією бойовики протягом доби 19 серпня 20 разів обстрілювали позиції українських сил

У зоні бойових дій на Донбасі 19 серпня підтримувані Росією бойовики здійснили 20 обстрілів позицій українських військових, але важке озброєння не застосовували, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

Ще три обстріли бойовики здійснили на початку доби 20 серпня, додають у штабі.

«Втрат серед особового складу Об’єднаних сил протягом минулої та цієї доби немає», – ідеться в ранковому зведенні.

В угрупованні «ЛНР» заявляють про один обстріл із боку українських військових упродовж минулої доби.

В угрупованні «ДНР» ще не надали зведених даних про бойові дії 19 серпня.

Читайте також: Вбивати українців за 400 євро. В Італії розкрили схему вербування бойовиків на Донбас

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00.01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я лише за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони відразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч людей іще станом на кінець 2017 року – відтоді нових даних не оголошували.

XS
SM
MD
LG