Доступність посилання

ТОП новини

У штабі ООС розповіли про хід бойових дій на Донбасі за добу


Двоє українських військових отримали поранення
Двоє українських військових отримали поранення

Упродовж поточної доби, бойовики шість разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

«У районах Південного, Малинового і Красногорівки загарбники обстрілювали наші оборонні укріплення з гранатометів та великокаліберних кулеметів. Крім того, поблизу населених пунктів Вільний, Опитне і Гнутове противник застосував міномети калібру 82 мм. А у районі Малинового, що неподалік Станиці Луганської, російські окупанти вели вогонь зі 120 мм мінометів», – ідеться у повідомленні.

У штабі зазначили, що двоє українських військових отримали легкі поранення.

У збройних угрупуваннях «ДНР» та «ЛНР» не звітували про перебіг бойових дій за день.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила про чергове «безстрокове і стале» припинення вогню, починаючи з півночі 29 серпня, цього разу у зв’язку з початком навчального року. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже принаймні п’ята спроба домовитися про перемир’я лише за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони відразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч людей іще станом на кінець 2017 року – відтоді нових даних не оголошували.

XS
SM
MD
LG