Доступність посилання

ТОП новини

Хомчак: після бою на Донбасі один військовий загинув, троє поранені, двоє контужені


Хомчак: усі позиції залишаються під контролем наших військ
Хомчак: усі позиції залишаються під контролем наших військ

Після бою на Луганщині один український військовий загинув, троє отримали поранення, ще двоє – контузію, повідомив начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак. Раніше штаб української воєнної Операції об’єднаних сил заявляв про одного загиблого та чотирьох поранених.

Він зазначив, що після бою українська армія зберегла свої позиції.

«Ми дали адекватну відповідь зі всього озброєння, яке було необхідно застосувати. Перед тим ми дали команду, щоб люди відійшли з того спостережного пункту. Довелося туди наносити вогонь, артилерію в тому числі. Станом на цю годину всі позиції залишаються під контролем наших військ, десь із 10 години противник запросив режим тиші, тому що їм необхідно забрати їхніх вбитих і поранених», – сказав Хомчак.

Зранку 18 лютого штаб української воєнної Операції об’єднаних сил повідомив, що бойовики атакували позиції української армії у районі населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське та Хутір Вільний.

Бойовики підтримуваного Росією угруповання «ЛНР» звинувачують українську армію в спробі наблизитися до їхніх позицій й подальшому артилерійському обстрілі.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG