Доступність посилання

ТОП новини

У перетині кордону щодня відмовляють близько 250 українським чоловікам – ДПСУ


Кількість відмов у перетині кордону військовозобов’язаними після набуття чинності закону про мобілізацію збільшилась, каже Андрій Демченко
Кількість відмов у перетині кордону військовозобов’язаними після набуття чинності закону про мобілізацію збільшилась, каже Андрій Демченко

Кількість відмов у перетині кордону військовозобов’язаними після набуття чинності закону про мобілізацію збільшилась, повідомив під час брифінгу речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

«З 18 травня ми перевіряємо наявність військово-облікового документа у певних категорій громадян. Відносно цих категорій громадян були відмови, бо не всі мали цей документ при собі і підтвердження відстрочки від призову. Зокрема, це стосувалась осіб, у яких на утриманні є троє і більше дітей до 18 років», – зазначив він.

За даними Демченка, «станом на зараз прикордонники щодня відмовляють у перетині близько 200-250 чоловікам, які не підпадають під категорії пропуску». До цього, додав він, прикордонники в середньому відмовляли у перетині кордону десь 150-200 особам.

Верховна Рада 11 квітня ухвалила закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Це рішення підтримали 283 народні депутати – переважно із владної партії «Слуга народу» та союзних їй фракцій і груп. Із остаточного варіанту документа зникло положення про умови демобілізації військових. 16 квітня закон підписав президент України Володимир Зеленський.

Документ, серед іншого, передбачає, що чоловіки у віці 18-60 років зобов’язані протягом 60 днів оновити свої облікові дані у військкоматі, центрі надання адмінпослуг (ЦНАП) або в електронному кабінеті призовника. Також військовозобов’язані на час дії воєнного стану повинні постійно мати при собі військово-обліковий документ та пред’являти їх на вимогу поліції чи працівників ТЦК.

Форум

XS
SM
MD
LG