Доступність посилання

ТОП новини

У Дрездені з музею викрали «безцінні» коштовності


Канцлер Німеччини Анґела Меркель у музеї «Зелене склепіння» (архівне фото)
Канцлер Німеччини Анґела Меркель у музеї «Зелене склепіння» (архівне фото)

У Дрездені злодії пограбували музей старовинних ювелірних виробів «Зелене склепіння», викравши «безцінні» експонати початку 18-го століття, повідомляє місцева поліція і представники музею.

За повідомленням, на камери відеоспостереження в музеї потрапили двоє підозрюваних. Вони проникли в музей через вікно вранці 25 листопада, попередньо розпилявши ґрати і розбивши скло. Їхні особи поки що не встановлені.

Грабіжники розбили три вітрини і забрали коштовності.

У музеї зберігають близько чотирьох тисяч коштовностей, виготовлених зі слонової кістки, срібла, золота і дорогоцінного каміння.

Директор музею Маріон Акерманн охарактеризувала викрадені витвори як «безцінні», і заявила, що їх неможливо буде продати на відкритому ринку.

«Ми говоримо тут про об’єкти величезної культурної цінності, – додав заступник директора музею Дірк Синдрам. – Це майже світова культурна спадщина. Ніде більше немає колекції прикрас у такому вигляді, якості й кількості».

Один з найвідоміших і найцінніших скарбів музею, Дрезденський зелений діамант, не був викрадений, оскільки він зараз перебуває на виставці в нью-йоркському Метрополітен-музеї.

XS
SM
MD
LG