Доступність посилання

ТОП новини

Дуда розпочне офіційний візит в Україну з відвідання меморіалу в Биківні


Президенти України та Польщі Володимир Зеленський (л) та Анджей Дуда, архівне фото, січень 2020 року
Президенти України та Польщі Володимир Зеленський (л) та Анджей Дуда, архівне фото, січень 2020 року

Президент Польщі Анджей Дуда 11 жовтня розпочне свій триденний візит в Україну вшануванням пам'яті польських жертв радянських злочинів на військовому кладовищі у Биківні під Києвом, інформує Польське радіо.

«Вшанування жертв Катинського злочину, розмови про безпеку в регіоні та економічні питання будуть головними пунктами офіційного візиту президента Польщі Анджея Дуди в Україну», – ідеться в повідомленні.

Голова Кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський повідомив, що буде темою переговорів Анджея Дуди із президентом України Володимиром Зеленським та прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

«Багато уваги буде присвячено майбутньому також нашого регіону, зокрема ситуації у Білорусі. Ми знаємо, що сьогодні і Білорусь, і Україна є нестабільними елементами на мапі європейської безпеки. Тому важливо поговорити на ці теми. Також відбудуться двосторонні переговори на історичні теми, про співпрацю у галузі пам’яті та її вшанування», – сказав Щерський.

У другий день візиту президенти двох держав візьмуть участь в українсько-польському економічному форумі в Одесі. Там Польська нафтогазова компанія (PGNiG) підпише угоду, що відкриє їй шлях до участі в приватизації енергетичного та газового сектора в Україні. Другу угоду підпишуть порти в Одесі та Ґданську.

Також Дуда відкриє перед посольством Польщі в Києві пам’ятник народженій в Україні героїні «Солідарності» Анні Валентинович.

Візит польського лідера в Україну завершиться опівдні у вівторок, 13 жовтня.

XS
SM
MD
LG