Доступність посилання

ТОП новини

Луценко про загибель 5-річного хлопчика: запобіжний захід поліцейським оберуть 4 червня


Генпрокурор заявив, що буде оголошена підозра за статтею про умисне вбивство
Генпрокурор заявив, що буде оголошена підозра за статтею про умисне вбивство

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що за фактом загибелі 5-річного хлопчика у місті Переяслав-Хмельницький на Київщині двом поліцейським 4 червня буде оголошена підозра з перекваліфікацією «умисне вбивство».

«5-річний хлопчик Кирило, який став жертвою двох п’яних поліцейських у Переяславі-Хмельницькому, що розважалися з вогнепальною зброєю, помер у лікарні. Поранення було вкрай тяжким. У зв’язку із цим прокурори Київської обласної прокуратури змінюють підозру з перекваліфікацією скоєного ними злочину на ч.2 ст. 115 КК України (умисне вбивство) Підозри будуть завтра вручені двом поліцейським в Голосіївському райсуді зранку о 9:00, де їм обиратиметься запобіжний захід. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою», – написав Луценко у Facebook.

За словами генпрокурора, він підписав листа на ім’я міністра МВС Арсена Авакова з вимогою «зняти відповідального за п’яне дикунство керівника райвідділу поліції». Аваков наразі ситуацію із причетністю поліцейських до загибелі дитини не коментував.

Раніше сьогодні стало відомо, що 5-річний хлопчик, якого, за даними слідства, поранили патрульні поліцейські, помер у лікарні.

У ДБР Радіо Свобода повідомили, що поліцейським висунули підозри у хуліганстві та завданні тяжких тілесних ушкоджень.

За даними правоохоронців, 31 травня двоє поліцейських відпочивали та вживали алкоголь на подвір’ї приватного сектору у Переяславі-Хмельницькому. Під час відпочинку чоловіки домовилися постріляти по металевих банках із вогнепальної зброї. Пізніше виявилося, що куля влучила у хлопчика, що був у сусідньому дворі.

XS
SM
MD
LG