Доступність посилання

ТОП новини

Джуліані: Зеленський перебуває в руках людей, які виступали проти Трампа


Джуліані: Зеленський повинен очиститися від причеп з минулого і кримінальних олігархів
Джуліані: Зеленський повинен очиститися від причеп з минулого і кримінальних олігархів

Обраний президент України Володимир Зеленський перебуває в руках людей, які виступали проти президента США Дональда Трампа, заявив особистий адвокат Трампа Руді Джуліані в інтерв’ю кореспонденту телеканалу «Інтер» у США Дмитру Анопченку, яке журналіст опублікував у себе в Facebook.

«Обраний президент Зеленський зараз перебуває в руках людей, які дуже серйозно виступали проти президента Трампа. Це вони організовували витоки в The New York Times. Це вони, ймовірно, налаштовані створювати проблеми для президента. Я раніше вже заявляв – було б до кінця правильним, якщо обраний президент організовує розслідування – і зробить це відкрито – з приводу, назвемо це так, змови – в якій брали участь певні українські чиновники, і до якої були причетні американці, включаючи представників Національного комітету Демпартії США, Гілларі Клінтон, і, на жаль, наше американське посольство в Україні. Вони дозволили корупційний обмін інформацією, яка шкодила кандидату Трампу і його кампанії», – стверджує Джуліані.

Він додав, що для виконання передвиборчих обіцянок Зеленському треба позбутися людей «з минулого».

«Найскладніше час зараз, це чесний і прозорий перехід влади до нового президента і його можливість виконати свої передвиборні обіцянки. Для цього він повинен очиститися від причеп з минулого і кримінальних олігархів – Ігоря Коломойського та інших. Тих, з приводу кого введуть розслідування в Америці, тих, хто перешкоджають нашим прямим комунікації з новообраним президентом Зеленським», – наголосив Джуліані.

Читайте також: Українські «ігри» в американській політиці: ризик більший за ставки

Раніше Джуліані планував відвідати Україну і, зокрема, обговорити з новообраним президентом Володимиром Зеленським джерела розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори у США, а також участь сина колишнього віце-президента США Джо Байдена в бізнесі, що перебуває у власності українського олігарха. Розмова, розмірковували ЗМІ, могла торкнутись також ролі Байдена у звільненні з посади генерального прокурора України Віктора Шокіна.

Джуліані згодом скасував візит через шквал критики, зокрема, від представників Демократичної партії США. Демократи побачили в такому візиті спроби використати міжнародні відносини у внутрішньополітичних інтересах. Джуліані «намагається отримати політичну допомогу іноземної сили», заявив конгресмен-демократ Адам Шифф.

XS
SM
MD
LG