Доступність посилання

ТОП новини

З Єгипту сьогодні повернулися понад 7 тисяч українців – МЗС


За вівторок, 17 березня, понад 7 тисяч українців повернулися додому. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

«Станом на 17:00 6 112 українських туристів вилетіли з Шарм-ель-Шейха і 972 – з Хургади. Посольство і консульства оперативно працюють, щоби усі наші громадяни могли повернутися додому», – мовиться у повідомленні.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив 17 березня, що Україна почала вивозити своїх громадян, які з різних причин опинилися за кордоном і виявили бажання повернутися на батьківщину.

Один з українських туроператорів повідомив, що йдеться, зокрема, про виїзні рейси, якими планують повернути всіх, хто перебуває в Єгипті, а це, за його даними, понад 12 тисяч людей.

15 березня Міністерство інфраструктури України повідомило, що щонайменше у двох готелях у Єгипті українців закриють на карантин. У відомстві запевнили, що, якщо лабораторні тести після закінчення карантину не виявлять випадків захворювання на COVID-19 або підозр на зараження, українські туристи зможуть повернутися додому.​

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також казав, що Українцям із готелів у Єгипті, які тамтешня адміністрація закрила на карантин через підозри у постояльців на COVID-19, буде надана вся необхідна допомога після того, як карантин завершиться.

Вдень 16 березня МЗС повідомило, що Міністерство інфраструктури формує перелік чартерних рейсів, якими українці, які знаходяться у турподорожах, зможуть повернутися додому з-за кордону після припинення авіасполучення 17 березня.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG