Доступність посилання

ТОП новини

Коронавірус: КМДА просить університети обмежити студентам доступ до гуртожитків


Представник міської адміністрації пояснив це тим, що після запровадження карантину в навчальних закладах студенти продовжують залишатися в столиці
Представник міської адміністрації пояснив це тим, що після запровадження карантину в навчальних закладах студенти продовжують залишатися в столиці

Київська міська державна адміністрація планує звернутися до вищих навчальних закладів з проханням обмежити студентам доступ до гуртожитків, заявив на брифінгу 17 березня перший заступник міського голови столиці Микола Поворозник.

За його словами, відповідне рішення ухвалила міська комісія з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій. Представник міської адміністрації пояснив це тим, що після запровадження карантину в навчальних закладах студенти продовжують залишатися в столиці.

«Сьогодні було прийняте на комісії доручення керівникам навчальних закладів відправити студентів по домівках. Тому що виникла ситуація коли карантин студентами сприймається як додаткові канікули, вони перебувають безпосередньо в місті Києві. Є велике прохання відправити всіх по домівках і обмежити доступ до гуртожитків», – заявив він.

При цьому напередодні Кабінет міністрів заборонив міжміське та міжобласне сполучення на період карантину. Яким чином студенти дістануться домівок, Поворозник не уточнив.

У Києві з 12 березня запровадили обмежувальні заходи з метою попередження розповсюдження коронавірусу, зокрема, дитсадки, школи і університети закриті на карантин.

Увечері 16 березня Кабінет міністрів вирішив зупинити роботу метро в Києві, Харкові та Дніпрі для запобігання поширенню хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом. Крім того, з 18 березня зупиняться залізничні, авіаційні та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

Наразі в Україні офіційно сім підтверджених випадків захворювання на COVID-19, одна людина померла.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG