Доступність посилання

ТОП новини

В Україні ліквідують Державну екологічну інспекцію


Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак каже, що реформа цієї структури назріла давно
Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак каже, що реформа цієї структури назріла давно

У Міністерстві екології та природних ресурсів повідомили, що уряд ухвалив рішення ліквідувати Державну екологічну інспекцію України, створивши натомість Державну природоохоронну службу.

«Реформа цієї структури назріла давно, але вона не є такою простою, як видається на перший погляд. Адже важливо не лише змінити назву, але у першу чергу залучити до роботи людей, які справді вболівають за довкілля та надати їм необхідне матеріально-технічне оснащення», – заявив профільний міністр Остап Семерак.

Законопроект про Державну природоохоронну службу був внесений до Верховної Ради у 2018 році. Загалом структурою новою Державної природоохоронної служби передбачено створення 10 міжрегіональних територіальних органів (Карпатського, Поліського, Придніпровського, Північно-Західного, Східного, Столичного, Причорноморського, Подільського, Центрального та Південно-Східного) та повну ліквідацію 23 територіальних підрозділів Державної екоінспекції.

Раніше у Мінекології запустили пілотний проект з ліквідації 12-ти із 23 територіальних органів Державної екологічної інспекції на обласному рівні.

XS
SM
MD
LG